We hechten heel veel waarde aan gezelligheid en samen leuk dingen doen. Daarom organiseren we binnen Mennistenerf allerlei leuke activiteiten.
Benieuwd wat er deze maand op het programma staat? Kijk dan even in de Activiteitenkrant. Een geprinte versie van de Activiteitenkrant ligt in de foyer.
U kunt de krant ook bekijken via deze link:

Activiteitenkrant van juni 2024

Stoelgym
Wanneer? Elke donderdagochtend van 9.15 tot 10 uur
Waar? Arend Dik-zaal in Mennistenerf
Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Je spieren worden sterker, je wordt er fitter van en het heeft ook een gunstige invloed op hoe je in je vel zit. Daarom is er elke donderdagochtend stoelgym in het restaurant. We doen spierversterkende oefeningen, we trainen op souplesse en lenigheid en we doen wat coördinatieoefeningen. En dat allemaal zittend op een stoel.
De lessen worden gegeven door Jolanda Hensbergen. Zij is beweegcoach en verpleegkundige. De oefeningen zijn afwisselend pittig en rustig, individueel en met de groep. Er worden vaak wat hulpmiddelen gebruikt zoals gewichtjes, een zachte bal, tennisrackets en kleine zachte balletjes maar de meeste oefeningen doen we zonder, met alleen onze eigen lichaams-en spierkracht. Klinkt het erg serieus? Gelukkig wordt er ook heel wat afgelachen. Bewegen houdt ons scherp, het verzet de gedachten en is een plezierige manier om met elkaar de dag te starten. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Handwerkclub
Wanneer? Elke dinsdagochtend van 9 tot 11 uur
Waar? Arend Dik-zaal in Mennistenerf
Iedere dinsdagochtend verzamelen de leden van de Handwerkclub zicht achterin de Arend Dik-zaal. Om samen gezellig te werken aan de mooiste haak- en breipatronen. Alle creaties (beestjes, poppen, dekentjes en meer) worden verkocht. Ze zijn te zien in de vitrinekast naast de lift en de verkoop gaat via de receptie. Van de opbrengsten worden leuke dingen gedaan, zoals een kraampje huren dat wafels met kersen en slagroom uitdeelt. Haak- en brei-ervaring is trouwens niet nodig. Ook beginners zijn van harte welkom. De patchwork-dekens zijn een goede start van een mooie ‘haak-carriere’. Als iedereen een klein lapje haakt, kunnen die daarna allemaal aan elkaar worden gemaakt tot een mooie deken.

Koersbal-club
Wanneer? Elke donderdagmiddag van 14 tot 16 uur
Waar? Arend Dik-zaal in Mennistenerf
Op donderdagmiddagen worden in de Arend Dik-zaal alle tafels en stoelen aan de kant geschoven om plaats te maken voor een koersbal-baan. Dit balspel lijkt een beetje op jeu-de-boules.

Zondagmiddag-concerten
Op zondagmiddag zijn er regelmatig concerten in de Arend Dik-zaal. Ze worden aangekondigd in de Activiteitenkrant en in het Nieuwsblad Zaanstad.
Om zeker te zijn van een plaatsje, is het verstandig om van tevoren te reserveren. De entree is voor bewoners 2,50 euro en voor bezoekers van buitenaf 5 euro.

Muziekmiddagen, filmmiddagen, bingo en knutselactiviteiten
Ook op doordeweekse dagen zijn er regelmatig gezellige activiteiten gepland. U vindt ze in de Activiteitenkrant.